OM BORN

 

 

BORN FOR YOU ger dig Scandi beauty med multifunktionella produkter för ansikte och kropp. Effektiv och användarvänlig, samt uppfyller våra kunders höga förväntningar. Könsneutral hudvård som passar alla i hushållet.

Alla våra produkter är utvecklade och tillverkade i Sverige, vilket säkerställer den mest hållbara processen – från val av ingredienser till slutprodukt.

Formlerna från Ageborn Studios är exklusivt gjorda av Cool Derma. Cool Derma ägs av Shidrokh ”Orkidé” Ghawami, en auktoriserad hudterapeut och certifierad MPA (LV) med över 20 års erfarenhet. Shidrokh är medlem i Svenska estetikerorganisationen (SHR), Svenska Kemiföreningen och en mångfaldigt prisbelönt produktutvecklare.

Idag har Born For You totalt fem multifunktionella veganska produkter på marknaden. Alla produkter är uppdelade i två färgkodade serier, helt enkelt för att göra det lättare för våra kunder att skilja mellan de olika produkterna.

De blå produkterna är kärnan i vår baslinjeserie, utvecklad för normal till torr och mogen hud. Här hittar du BORNs rengöring, ansiktskräm och multivitamin essens. Den gröna serien är ett komplement till den blå serien, bestående av en ansiktsmask och en ögonkräm. Doften är lätt och skonsam mot huden, med en doft av gurka och svenskt äpple.

Grundaren Michael Ageborn, att skapa hudvård med så liten påverkan på miljön som möjligt har alltid varit BORNs huvudfokus. Att introducera ett varumärke med prisvärd och avancerad hudvård, lämplig för alla. Och detta utan att skada miljön. Det är därför BORN tror på ett multifunktionellt gränssnitt – använd färre produkter för att få samma resultat. För att minimera miljöpåverkan är alla BORNs produktbehållare även gjorda av 100 % återvinningsbar plast.

Med en bakgrund som modell blev Michael snabbt medveten om vikten av hudvård. Att resa genom olika klimatzoner, utsättas för all sorts smink och dessutom inte sova tillräckligt kräver effektiva produkter som är lätta att använda. Att hitta precis rätt produkter är tyvärr inte så lätt, med en skönhetsindustri som pressar sina kunder att köpa produkter för nästan alla områden i ansiktet. Men är det verkligen nödvändigt?

Det tycker inte vi. Ta bara en titt på BORNs blå serie; tre produkter med kvaliteter som vanligtvis kräver elva produkter. Vår ansiktsrengöring kan till exempel även användas som sminkrengöring, rakkräm och kroppstvätt. Bra för kunden – och miljön:

– Jag har alltid varit passionerad av skönhets- och modebranschen. En av mina främsta takeaways från mina resor och modellande var de många hudvårdssvårigheter människor brottas med, liksom att jag upplever detta då och då, och jag var fast besluten att göra en förändring, säger Michael Ageborn.

Och ja, det kan göras utan att debitera kunderna hundratals dollar, enligt hudterapeuten Shidrokh. För henne är det viktigt att inte låta branschen diktera produkter efter intäkter – och bara av den anledningen:

– Med aggressiv marknadsföring kan du lansera nästan vad som helst och debitera kunderna en förmögenhet för en burk hudlotion. Det är sällan baserat på vetenskap, säger hon.

Vi har kunnat använda många unika ingredienskombinationer som karbamid (Urea), havrekliextrakt, Niacinamid, peptider och C-vitamin i vårt sortiment som inte har gjorts tidigare. Dessa studier är unika för vår svenska fabrik och exklusiva för vårt varumärke.

2020 flyttade Michael Ageborn tillbaka till Sverige efter flera år utomlands, fast besluten att lansera sin nya affärsidé BORN For You.

Efternamnet Ageborn är ärvt från Michaels morfar, den svenske uppfinnaren Adolf ‘Agge’ Ageborn. Namnet BORN är en hyllning till hans morföräldrar och familjenamnet, som lyfter fram våra nyckelvärderingar; jämlikhet, medkänsla och autenticitet.

Tillsammans med entreprenörerna och medgrundarna Linn Stålberg Pirzadeh och Damon Pirzadeh har Michaels vision gått från idé till verklighet:

– Vi tillhandahåller prisvärd avancerad hudvård till alla med så liten påverkan på miljön som möjligt. Hållbarhet är inte ett mål för oss, det är vår utgångspunkt, tillägger Michael.